Ons archief, wat was er te zien?

Theo Kruse

Expositie Theo Kruse van 26 maart t/m 15 oktober.

Woensdag 26 maart tot en met 15 oktober exposeert Theo Kruse met prachtige schilderijen. Deze zijn te bekijken op woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30u, en iedere 1e en 3e zondag van de maand.

Poppenkast tijdens Ratjetoe 24 september 2023

Op zondag 24 september is er om 13.30 en 15.30 een poppenkast tentoonstelling met de titel ‘Dromen over Afrika’.

Carina Kroeze schilderijen


Zondag 13 november tot en met 26 maart exposeert Carina Kroeze met prachtige schilderijen. Deze zijn te bekijken op woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30, en iedere 1e en 3e zondag van de maand om 13.30 tot 16.30.

Zondag 14 augustus t/m 6 November Expositie Ria Visser & Betsie Eppink

De expositie toont Ria Visser met Art Quilts en Betsie Eppink met beelden van speksteen.

Expositie Leny Meulendijks-Wagemakers

Leny Meulendijks-Wagemakers en haar schilderijen waren te zien, van 6 april t/m 7 augustus 2022 bij Huize Keizer.

Kleurrijke expositie Leny Wagemakers 2020

Op woensdag 3 mei ontving Betsie Eppink van de werkgroep exposities de genodigden voor de opening van de tentoonstelling van Leny Wagemakers. Zij werd zo’n driekwart eeuw geleden geboren in Denekamp en op tweejarige leeftijd verhuisd naar Brabant.
Nu toont zij in ons koetshuis een selectie uit haar schilderijen waarmee zij wat vreugde in de wereld hoopt te brengen. Deze vrolijke en kleurrijke expositie loopt nog tot 3 mei 2020.

Voor een impressie van de opening klik op Meulendijks

Expositie 55 jaar carnavalsvereniging De Köttelpeern

Op 12 januari 2020 bezochten de genodigden van de receptie van de carnavalsvereniging de expositie over de historie van deze vereniging.

Voor een foto-impressie van dit bezoek klik op Carnaval .

Deze tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 23 februari 2020


Expositie Henny Härle van 23 oktober tot en met 20 januari 2020.

Van 23 oktober tot en met 20 januari is de expositie “Henny zegt het met doeken” te zien.  Henny Härle uit Losser toont een variatie aan kleurrijke schilderijen met veel verschillende onderwerpen. De opening van de expositie vond plaats op 23 oktober door Ineke Naarding van de Culturele Raad Denekamp waarbij de aanwezigen ook werden toegesproken door de kleindochter van de exposante. Een impressie van deze gebeurtenis kunt u zien door te klikken op: Härle.

Wat is er te zien geweest?

Expositie Loohuis Peters van 14 augustus t/m 20 oktober 2019

Op 14 augustus 2019 werd de expositie van Hans Peters uit Oldenzaal en Gerry Loohuis uit Denekamp geopend door Ineke Naarding, voorzitter van de Culturele Raad Denekamp. Betsie Eppink van de werkgroep Exposities sprak de genodigden toe. Daarna werd de kunstenaars het karakteristieke “köttelpeerke” overhandigd en konden de bezoekers de tentoonstelling in het koetshuis gaan bewonderen.
Hans heeft als schilder een passie voor voornamelijk historische zeilschepen en schildertechnieken uit de Renaissance- periode, de zgn. glaceertechniek.
In deze tentoonstelling worden zijn schilderijen monochromatisch weergegeven, vóór het  aanbrengen van de kleuren in de glaceertechniek.
Gerry beeldhouwt sinds een paar jaar wekelijks bij Betsie Eppink te Denekamp. Zijn motieven zijn hoofdzakelijk dieren in allerlei vormen,  hoofdzakelijk in speksteen. Gerry schildert al sinds 1990 en had les bij Coos Segerink . Nu heeft hij schilderles bij Carina Kroeze.
Een impressie van de opening kunt u zien door te klikken op:

Van 21 mei tot 1 augustus 2019 Expositie “Van zus en zo!”
De drie zussen Els van Hannen  uit Denekamp, Nolda Bosch uit Steenwijk en Marijke Obdeijn uit Losser hebben in de loop der jaren apart van elkaar hun creativiteit ontwikkeld. Zij halen hun inspiratie vooral uit hun persoonlijke ervaringen, de omgeving waarin zij leven en verre reizen. Daar waar Els dichter bij de objectieve realiteit blijft, geven Nolda en Marijke meer plek aan hun persoonlijke impressie.
Een aantal van hun schilderwerken hebben zij nu verzameld en tentoongesteld in het koetshuis van ons museum. Dat heeft geleid tot een zeer gevarieerde en originele expositie.
Voor een impressie van de officiële opening op 21 mei klik op: Hannen

Van 20 maart t/m 19 mei 2019
Expositie van schilderijen met paarden en koeien van Nelleke van Walbeek.

Voor een impressie van de opening van de expositie, klik op: Walbeek

Van 12 december 2018 t/m 17 maart 2019 de expositie “Aarde …. Ik heb je lief”
Een groep van 10 schilders uit de Lutte en omstreken rondom de kunstenares Coos Segerink met diverse schilderijen.

Voor een impressie van de opening van de tentoonstelling, klik op: Segerink.

Expositie Art Quilts van Ria Visser uit Tilligte van 26 september t/m 7 december 2018.
Te zien zijn haar kunstige en kleurrijke textiele werken met veelal de natuur als onderwerp. Zij heeft een eigen visie op het werken met quilts en deze komt in de expositie duidelijk naar voren. 
In de vitrines in de expositieruimte is beeldhouwwerk te zien van Betsie Eppink uit Denekamp. Een impressie van de officiële opening van de tentoonstelling kunt u zien door te klikken op Visser

Van 18 juli t/m 22 september 2018 expositie met schilderijen van Diane Boerrigter uit Losser.
Zij had bij elk schilderij een kort verhaal geschreven en bij het werk geplakt. Hierdoor werd de beedtaal versterkt waardoor de onderliggende boodschappen nog indringender werden.

Van 29 november 2017 t/m 25 februari 2018 expositie “De verdwenen wereld van J.H. Mensink 1876-1952.”  Johannes Hendricus Mensink was een Denekamps kunstschilder. Hij was een romanticus. Hij schilderde de oude boerenerven in en om Denekamp, had aandacht voor de onbedorven natuur, een nu verdwenen wereld.  Voor een impressie van de opening van deze expositie klik op Mensink

Van 4 oktober t/m 27 november 2017 expositie van Ellen Goselink met schilderijen en Betsie Eppink met sculpturen.
Voor een impressie van de opening van deze tentoonstelling klik op Goselink 

Van 21 juni t/m 30 september expositie door Elise Rikkink uit Denekamp.
Zij exposeerde met haar schilderijen en sculpturen. Een impressie van de opening kunt u zien door te klikken op EliseRikkink

Van 5 april t/m 18 juni 2017 expositie door Nan en Jan de Jong uit Agelo.
Na in hun werkzame leven bij de Hilversumse televisie, hij als cameraman en zij als regisseur samengewerkt te hebben, exposeren Jan en Nan de Jong in ons Koetshuis. Hij met op de Oosterse filosofie ge-inspireerde zwart/wit tekeningen, zij met door haar gemaakte wandkleden. Op 5 april was de opening van deze tentoonstelling. Een impressie hiervan ziet u door te klikken op NanenJan

Van 11 januari t/m 1 april 2017: expositie met werk van Kim Grote Punt uit Denekamp.
Kim Grote Punt is beeldend kunstenaar, docent Beeldende Vorming en workshop-begeleider.
Op 11 januari 2017 ontving Ineke Naarding de genodigden voor de opening van de expositie van Kim Grote Punt. Een impressie van deze gebeurtenis ziet u door te klikken op Kim

Van 5 oktober 2016 t/m 8 januari 2017 schilderijen-expositie van de groep “Couleur Locale”.
Een groep amateur-kunstenaars uit de regio komt wekelijks in Oldenzaal bijeen om onder de bezielende leiding van lerares Persheng Warzandegan te werken aan hun schilderijen. Martha Hekke, Bas Klievik, Cathy Lieven, Liesbeth Lotgerink, Karin Olde Hendrikman, Leonie Siers, Ilse van Tielborg en Carla IJland stellen een selectie van hun werk ten toon in Museum Huize Keizer. 
Op 5 oktober vond de opening van de expositie plaats door Betsie Eppink namens de Werkgroep Exposities van de Culturele Raad Denekamp. 
Een impressie van deze opening kunt u zien door te klikken op Couleur 

Van 10 september tot en met 30 september de expositie 25 jaar Culturele Raad Denekamp.
Na de onthulling van het bord 25 jaar CRD aan de voorgevel van Huize Keizer werd op 9 september de expositie geopend die een beeld geeft van de activiteiten van de stichting in de afgelopen 25 jaar. Voor het bekijken van een presentatie van deze gebeurtenis en aandacht voor de Open Monumentendag op deze dag kunt u klikken op 25jCRD

Van 18 mei tot en met 4 september 2016 expositie met glas en textiel van Paulien Rijkhoek uit Oldenzaal. www.piodoor.nl
Voor een impressie van de opening van deze expositie kunt u klikken opRijkhoek

Van 16 maart t/m zondag 15 mei duo-expositie van moeder en dochter Verweij.
Moeder Ini Verweij-de Haan uit Oldenzaal en dochter Annette van de Bosch-Verweij uit Hazerswoude exposeerden met schilderijen. 
Op 16 maart 2016 vond de opening van deze toch wel unieke gezamenlijke moeder/dochter-expositie plaats. Een impressie van deze gebeurtenis kunt u zien door te klikken op Verweij

Van 16 december t/m 13 maart 2016 schilderijen van Yolande Rozema uit Ootmarsum
Schilderijen van bloemen naar de natuur geschilderd. En uit schilderijen van Europese steden die op het doek zijn gezet aan de hand van foto’s die zij van die steden maakte.  Een impressie van de opening kunt u zien door te klikken op Rozema

Van 14 oktober t/m 14 december 2015: Hans Scholte in ’t Hoff met schilderijen
Schilderijen zowel in magisch realistische/surrealistische, figuratieve als abstracte stijl. Op woensdag 14 oktober werd de expositie geopend door Betsie Eppink van de werkgroep Exposities van de Culturele Raad Denekamp. Een impressie van deze gebeurtenis kunt u zien door te klikken op Hoff

Zaterdag 12 september t/m 11 oktober 2015 expositie Kunst en Ambacht (het thema van de Open Monumentendag 2015).
Fototentoonstelling en dia-presentaties van ambachten als glas-in-lood, midwinterhoorn, kantklossen, spinnen en beeldhouwwerk.  Op 12 september werd door Ineke Naarding de expositie geopend. Een impressie van deze gebeurtenis kunt u zien door te klikken op  OMD2015

Van 17 juni t/m 6 september Expositie “Magisch landschap” van kunstenares Geesje Kuit.
Geesje Kuit uit Delden exposeert met werk in olieverf en acryl, geïnspireerd door de natuur, bos en landschap.  Op 17 juni ontving Betsie Eppink van de werkgroep Exposities de genodigden voor de officiële opening. Deze werd verzorgd door Piet van de Hoef, kunstschilder en artistiek begeleider van Geesje.
Een impressie van deze bijeenkomst kunt u zien door te klikken op presentatie

Van 11 april tot en met 14 juni 2015 expositie met werk van Jan de Jong. 
Kunstenaar Jan de Jong uit Agelo exposeerde met tekenwerk, dat sterk geïnspireerd is op het boek der Chinese wijsheden: de I Tjing. De expositie werd geopend door voorzitter Ineke Naarding, waarna Jan de Jong een toelichting op de totstandkoming van zijn werk gaf. De gasten bezochten daarna het koetshuis om de werken te bezichtigen. Een impressie van deze geanimeerde bijeenkomst kunt u zien door te klikken op presentatie

Van 21 januari t/m 29 maart 2015 expositie “Een tuin vol kleursonnetten”.
De bron van het werk van Elly Jacoba Meijer is groeien. Dit “groeien” is terug te vinden in haar werk; olieverf-schilderijen met krachtige bloemvormen en abstracte kleinere gouaches, bestaande uit een rijke schakering van kleurvlakken en ritmische patronen.  Voorzitter Ineke Naarding verzorgde de officiële opening.  Een impressie van deze bijeenkomst kunt u zien door te klikken op presentatie

Van 1 oktober t/m 18 januari 2015 expositie “Een rondje Twente”.
René Roling uit Enschede exposeerde in het koetshuis met zijn op het Twentse landschap geïnspireerde schilderijen en tekeningen. Voorzitter Ineke Naarding ontving de kunstenaar en de genodigden voor de opening. Een impressie van deze gebeurtenis kunt u zien door te klikken op presentatie

Van 2 juli t/m 26 september 2014 expositie “Vrouwen van steen?”
De beeldhouwgroep “Steenrijk” exposeerde in het koetshuis met van speksteen en gasbeton gemaakte uiteenlopende creaties. Tegelijk met de start van deze expositie opende wethouder Annette Zwiep-Rosens onze museumwinkel. Voor een impressie van deze gebeurtenis klik op presentatie

Van 16 april t/m 28 juni 2014 expositie “Veelzijdigheid van vilt”.
Een expositie van activiteitencentrum De Gravenallee uit Noord-Deurningen en Bodyflower uit Ommen. 
Op 16 april vond de officiële opening plaats. Een impressie van deze gebeurtenis vindt u door te klikken op presentatie 

Van 12 januari t/m 12 april expositie van Gerdi Breukink-Wissink onder de titel: “Vroege lente in Huize Keizer”.
Gerdi Breukink exposeerde met schilderijen in acryl. Haar stijl daarbij is realistisch en een enkele keer abstract. Haar keuze van onderwerpen maakte van de tentoonstelling een gevarieerde presentatie. 
Een impressie van de officiele opening kunt u zien door te klikken op impressie

Van 25 september 2013 t/m 18 januari 2014 expositie van Ida Schreurs-Heerink
met als titel “baart oefening kunst?”
Ida Schreurs uit Oldenzaal  exposeerde met schilderijen en sculpturen. Op woensdag 25 september werd de expositie officieel geopend door Ineke Naarding van de Culturele Raad Denekamp. Een introductie werd verzorgd door de heer Schreurs.
Een impressie van de officiele opening kunt u zien door te klikken op impressie

Expositie “Macht & pracht” van 7 t/m 21 september 2013.
In het koetshuis was een expositie ingericht die aansluit bij het motto van de Open Monumentendag 2013: “Macht & pracht”.  Voor een impressie van de tentoonstelling klik op OMD2013

Expositie “bomen zonder jas” van Saskia Griepink van 3 juli tot 1 september 2013.
Saskia Griepink uit Tubbergen exposeerde met schilderijen, tekeningen en collages die zijn geïnspireerd op de moestuin en andere levenszaken.  presentatie

Expositie Kroeze van 10 april t/m 29 juni 2003.
Sinds 2010 geven Carina Bergsma-Kroeze en Bert Kroeze schildercursussen. Een grote groep amateur-kunstenaars uit Denekamp en de regio exposeerde met werken van uiteenlopende onderwerpen.  presentatie

Schilderijen-expositie “Vrolijke beestenboel.” van 16 januari t/m 7 april 2013.
Expositie van een groep amateur-kunstenaars die schilderen in het Kulturhus. presentatie

Expositie “Afrikaanse schoonheden”
Van 15 november tot en met 15 januari 2013 exposeerde Marian Wolkotte in het koetshuis onder de titel “Afrikaanse schoonheden”.  presentatie

Expositie Marianne Steffens
Van 20 september t/m zaterdag 10 november exposeerde Marianne Steffens uit Almelo met  keramische kunst, creatief naaldwerk en schilderijen.  presentatie

Expositie Ellen van Boggelen-Heutink
Van 12 juli tot en met 11 september 2012 exposeerde Ellen van Boggelen-Heutink uit Oldenzaal met schilderijen en sculpturen.  presentatie

Expositie “Fantasie en Passie”
Van 10 mei tot en met 8 juli 2012 exposeerde Trude ter Hart uit Oldenzaal met schilderijen en iconen. presentatie

Expositie “Van stilleven naar iconen”
Tentoonstelling van Jos Bentert uit Noord-Deurningen met schilderijen en iconen van 12 januari t/m 4 maart 2012. presentatie

Expositie “Engelen uit de LosserHof”
Van 16 november t/m 7 januari 2012 is er een tentoonstelling geweest van kunstwerken die gemaakt zijn door cliënten van de LosserHof, deeluitmakend van de Twentse Zorgcentra. 

Expositie “Niets is wat het lijkt dat het is” door Mark Weghorst
Mark Weghorst uit Hengelo heeft zijn atelier aan de Stoorhuizerweg 22 te Denekamp. Van 1 september t/m 12 november heeft hij ge-exposeerd.

Tentoonstelling “HET KONINKLIJK PAARD” door Monique Aarnink 
Van 16 juni tot en met 28 augustus 2011 was er een expositie in het koetshuis met schilderijen van paarden door kunstenares Monique Aarnink uit Denekamp. 

Expositie Ulrike Norder
Van 24 maart t/m 13 juni 2011 exposeerde Ulrike Norder uit Nordhorn met sculpturen en schilderijen.

Expositie Ineke Gast
Van 13 januari t/m 20 maart heeft de Tubbergse kunstenares Ineke Gast ge-exposeerd met schilderijen, schetsen en beelden.

Expositie van kerstgroepen uit de hele wereld van 25 november t/m 9 januari 2011

Expositie  in het kader van ”35 jaar Heemkunde’
Presentatie van werkgroepen, stamboomonderzoek en overstromingen Dinkel. 
Vvan 10 oktober tm 14 november. 

Van 8 juli tot en met 26 september 2010 was er een schilderijententoonstelling met als onderwerp: vrouwen. De titel van de tentoonstelling sloot hierbij aan: “Fraaie vrouwen”. Een schildergroep die wekelijks bijeenkomt in atelier “de Heuvelhof” in Oud Ootmarsum liet in het koetshuis zien op welke gevarieerde en kunstzinnige wijze dit onderwerp is aangevat.

Van 13 mei tot en met 4 juli heeft Romy Westerhof uit Denekamp met glaswerk geexposeerd on de titel “Glas heeft vele gezichten”. 

In de periode van 10 december 2009 tot en met 28 februari 2010 heeft LamBert Oude Wesselink uit Ootmarsum een aantal van zijn uitbundige en kleurrijke schilderijen tentoongesteld.

Van 4 oktober tot en met 6 december heeft Loes de Haan uit Brandlecht haar schilderijen geëxposeerd met als onderwerp “De universele verklaring van de rechten van de mens”. De tentoonstelling werd geopend door de nieuwe burgemeester Cazemier.

Van 12 tot en met 27 september hebben wij in het kader van Open Monumenten Dag 2009 een expositie gehouden met als motto “Denekamp op de Kaart”. Hier werd aan de hand van foto’s en objecten de ontwikkeling van een aantal plaatselijke monumenten en hun historische plaats op kaarten getoond. 

Van 9 juli t/m 6 september heeft Kim Grote Punt uit Denekamp geëxposeerd met haar schilderijen. In de Nicolaaskerk was tegelijkertijd ook werk van haar te zien.

Van 7 mei t/m 5 juli schilderijenexpositie door Hatipova Guzel uit Denekamp.

Vanaf 6 maart  t/m 30 april exposeerde de Oldenzaalse kunstenares Edith Hoveling haar in geheel eigen stijl ontwikkelde kleurrijke schilderijen.

Van 6 januari t/m 4 maart 2009 schilderijenexpositie door de Enschedese kunstenaressen Thecla Ferket en Marianne Nijhuis.

Van 7 november 2008 t/m 4 januari 2009. Beeldententoonstelling van objecten in speksteen en andere natuurlijke materialen door een groep amateur-kunstenaars die zich “STEEN GOED” noemt. De groep bestaat uit: Paula Leusink, Gusta Gosemeijer, Thea Aarninkhof, Suze Kamphuis, Gerda Olimulder en Betsie Eppink. 

12 september t/m 2 november 2008. Expositie van twee kunstenaressen uit De Lutte. Ine Oude Munnink-Pieper met haar fraaie houtsculpturen onder haar motto: “Houd moed, hout moet”. en de olieverf-schilderijen van Coos Segerink-Tönis in krachtige kleuren. 

Van 1 juni 2008 t/m 5 september 2008 exposeerde Jacqueline Rudolphie uit Oldenzaal met een aantal van haar lyrisch abstracte schilderijen. 

28 maart t/m 23 mei 2008 exposeerden Esther Janssen en Laura Hogeling met schilderijen. 

Expositie “Mooi toch!” van 24 januari t/m 21 maart 2008 met beelden van Elise Rikkink en schilderijen van haar schoonzus Mirjam Rikkink.

Van 1 november 2007 tot en met 6 januari 2008 is er een tentoonstelling van schilderijen van Rienet Gerwers-Groeneveld uit Tilligte en haar leermeester Geurt van de Steeg uit Denekamp onder de titel “Alle stijlen en Kunst met een knipoog”. 

Van 27 augustus tot 29 oktober 2007 werden schilderijen getoond van Mariet Bruns-Brookhuis uit Denekamp onder de titel “Sporen”. Dit verwees naar het voortdurend zoekproces dat de kunstenares in haar ontwikkeling doormaakt: het zoeken naar sporen.

Van 5 juli tot en met 24 augustus 2007 exposeerden moeder Annie Oude Nijeweme uit Denekamp en zoon Paul Eertman uit Ootmarsum met hun schilderijen. Haar verfijnde realistische werk contrasteerde sterk met zijn kleurrijke doeken met een stijl die door hemzelf absurd realisme wordt genoemd.

Van 16 mei tot 27 juni 2007 stelde de Almelose kunstenares Suze Berendsen haar schilderijen en sculpturen ten toon onder de titel “Subé, gewoon bijzonder”. De tentoonstelling werd geopend door burgemeester Willeme.

Van 5 april tot 10 mei 2007 was er de tentoonstelling “Jaap Rietsema, Denekamp kunstenaar”. Deze voormalige ondernemer aan het Eurowerft in denekamp liet zich van een verrassende kant zien. Zijn beelden en schilderijen met een eigen karakter trokken veel belangstelling. 

Tot eind maart 2007 exposeerde Riet Blenke uit Oldenzaal met haar verstilde kleibeelden in vele variaties.

Tot eind september liep de expositie van Ellis Busscher uit Denekamp en Margriet Terpstra uit Enschede. Ellis Busscher stelt schilderijen en keramiek ten toon met een geheel eigen stijl. Margriet Terpstra heeft regionaal al bekendheid verworven door haar spectaculaire objecten die bestaan uit fietsen en fietsonderdelen.

Expositie onder de titel “Zóóóó, wat knap!” in februari, maart 2006.
Werk van 19 kunstenaars van Atelier Galerie Artistiek Hengelo, vervaardigd tijdens hun dagopvang voor verstandelijk gehandicapten.

Expositie met als titel “Vuur aan de muur” van december 2005 tot februari 2006.
Aquarellen en collages van Petra Sommerhäuser uit Wardenburg (Duitsland).

Expositie “Asjeblieft, Maya Wildevuur”. Landelijk bekende schilderes uit Midwolda.

Gecombineerde tentoonstelling van Rikie Braakhuis (Oldenzaal) met glaskunst en Olga ter Haar (Borne) met monotypes en schilderijen onder de titel “Hemel en Aarde, Licht en Transparantie”.

Tijdens de eerste expositie na de heropening van het Koetshuis in juni 2004 werden schilderijen tentoongesteld van Fons Kamphuis uit Denekamp.