Foto-expositie Antoon Morsink vanaf nu te bezoeken

Vijftig van Antoon Morsinks werken zijn vanaf nu te bewonderen in museum Huize Keizer in Denekamp. Zijn expositie is zondag officieel geopend en vanaf nu tot en met volgend jaar te bezoeken.

De werken van de bekende Denekampse fotograaf zijn verspreid door het museum te vinden en tonen een overzicht van zijn recente landschapsfoto’s.
Bij de opening sprak Morsink de aanwezigen persoonlijk toe en deelde hij vier exemplaren van zijn nieuwste publicatie: ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’. Het eerste exemplaar was voor Eric Mulder, oud-conservator van museum Natura Docet.

De opening van de expositie werd verricht door Eric Mulder, oud-conservator van museum Natura Docet die tevens het eerste exemplaar van Morsinks nieuwe fotoboek ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’ in ontvangst mocht nemen. “Waarbij ik Antoon Morsink zie als de Dingeldein van deze tijd en hij mij zo’n beetje als de Bernink van nu,” lachte Mulder. “Ik heb veel bewondering voor Antoon en zijn manier van fotograferen. Hoe hij het licht kan vangen, prachtig.”

Er werden nog drie exemplaren van het nieuwe fotoboek uitgereikt, namelijk aan nazaat Ans Aveskamp-Dingeldein (Ans’ vader is een neef van Dingeldein, Morsinks inspirator), aan medewerker Bart Luttikhuis en kleinzoon Wouter Morsink, met wie Morsink veel werkte tijdens het samenstellen van zijn fotoboek.

Expositie bezoeken

De expositie met de fotografie van Antoon Morsink is vanaf nu te bezoeken in Huize Keizer aan het Kerkplein 1 in Denekamp. Het museum is op en op woensdag, donderdag en vrijdag & elke eerste en derde zondag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is een vrije gift die zeer op prijs wordt gesteld door het museum.