Foto-expositie Antoon Morsink eerbetoon aan ‘inspirator’ W.H. Dingeldein

De grote foto-expositie met de werken van Antoon Morsink wordt op zondag 12 november geopend. De tentoonstelling is een jaar lang te bezoeken in museum Huize Keizer. “Dit is een eerbetoon aan W.H. Dingeldein.”

Vijftig werken selecteerde Antoon Morsink (83) uit zijn grote oeuvre voor de jaarexpositie in Huize Keizer. Morsink fotografeerde ongelooflijk veel in zijn leven. “Eigenlijk is dat te danken aan W.H. Dingeldein,” stelt Morsink. “Ik ben groot bewonderaar van ‘meester’ Dingeldein, zoals hij genoemd werd. Ik heb hem niet persoonlijk gekend, maar heb veel van hem geleerd; zowel over het landschap als over fotografie. Dingeldein was ongekend goed in schrijven in een taal die iedereen kon begrijpen. Daar zal zijn beroep schoolmeester de oorzaak van zijn geweest. Daarnaast maakte hij prachtige landschapsfoto’s.”

Als mensen aan Dingeldein vroegen waarom hij het landschap zo minutieus beschreef en zo veelvuldig fotografeerde, was het antwoord ‘voor later’. “Zodat mensen later weten hoe het landschap er ooit uitzag, bedoelde hij daarmee,” legt Morsink uit. “Dat hoop ik ook met mijn fotografie te bereiken; dat mensen later kunnen zien hoe het er nu uitziet. Ik hoop ze bovendien te inspireren om eropuit te trekken. Noordoost-Twente is mooi. Stap ook eens op de fiets, zou ik zeggen.”

Expositie bezoeken

De grote foto-expositie in museum Huize Keizer wordt geopend op zondag 12 november en is daarna een jaar lang te bezoeken. De expositie wordt verdeeld over meerdere ruimtes in het museum.
Museum Huize Keizer is elke woensdag, donderdag en vrijdag en elke eerste en derde zondag van de maand geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Antoon Morsink exposeert in museum Huize Keizer in Denekamp.