Uitreiking W.H. Dingeldein Cultuurprijs op 29 november

In museum Huize Keizer wordt op woensdag 29 november voor de tweede keer de W.H. Dingeldein Cultuurprijs uitgereikt. De prijs is voor iemand die zich momenteel actief inzet voor cultuur in Denekamp.

De cultuurprijs is een initiatief van Culturele Raad Denekamp en Heemkunde Denekamp en werd in 2019 voor het eerst uitgereikt. Toen was Charles Brummelhuis de winnaar.
“Het was de bedoeling dat Charles snel een opvolger zou krijgen, maar toen kwam corona”, legt Ineke Naarding, voorzitter van de Culturele Raad, uit. “We hebben vorig jaar besloten om de prijs nieuw leven in te blazen en zijn een selectieprocedure gestart. Cultuur is een belangrijk onderdeel van het Denekampse leven en met deze prijs eren wij de inwoners die zich daar voor inzetten.”

Cultuur is in het spectrum van de prijs een bijzonder ruim begrip.
“We denken hierbij niet alleen aan de geijkte schilderijen, maar aan alle uitingen van cultuur; van kunst tot aan muziek tot aan culturele identiteit. Voorwaarde is dat de ontvanger van de prijs iemand is die op dit moment nog actief is; die zich nu inzet voor cultuur,” aldus Naarding.

Uitreiking

De W.H. Dingeldein Cultuurprijs wordt uitgereikt op woensdag 29 november in museum Huize Keizer in Denekamp. De winnaar ontvangt een replica van het bekende borstbeeld van Dingeldein dat tegenover het museum is geplaatst. Wethouder Benno Brand is namens de gemeente Dinkelland aanwezig voor het uitreiken van de prijs.